Muldvarpeskud

Muldvarpeskud kan blive helt op til en halv meter i højden

Muldvarpeskud

Hvis det ikke var for muldvarpeskud, ville muldvarpe kunne leve fredeligt under danskernes marker og græsplæner, men sådan er virkeligheden ikke.

Når foråret kommer, vil muldvarpeskud i store mængder nemlig dukke frem alle vegne – og har vinteren været mild, vil der komme endnu flere af de generende skud. En mild vinter er nemlig dårligt nyt for muldvarpen, der får sværere ved at finde føde under jorden, og som derfor oftere end ellers vil søge mod jordoverfladen.

Langt de fleste muldvarpeskud er af overskuelig størrelse, men til trods for at en muldvarp sjældent vejer meget mere end 100 gram, kan et skud opnå en ganske anseelig størrelse – somme tider på helt op til en halv meter i højden.

Et beskyttet tilholdssted

Et muldvarpeskud fungerer som et beskyttet tilflugtssted for muldvarpen, og de store af slagsen indeholder ofte både gange og kamre i flere lag. Øverst er der et lunt redekammer, der er foret med mos og blade. Herunder er et forrådskammer fyldt med regnorme, som muldvarpen har bidt i nakken. Når regnormene er blevet bidt, er de lammede, men levende nok til at holde sig friske og appetitlige i lang tid.

Bliv fri for muldvarpeskud

Har en muldvarp valgt at placere sine skud midt på en græsplæne, en golfbane eller en mark, der skal dyrkes, er der kun en måde, man kan bekæmpe skuddene på – og det er ved at bekæmpe muldvarpen, der laver dem.

Og her er der reelt kun to muligheder. Man kan grave fælder ned i muldvarpens gange og vente på, at den bliver fanget, eller man kan søge professionel hjælp, så muldvarpene kan bekæmpes med fosforbrinteudviklende pellets, der lægges ned i muldvarpens gange.

Man kan selvfølgelig også forsøge at jævne muldvarpeskuddene ud et efter et – og er man vedholdende nok, kan det være, muldvarpen rykker ind til naboen. Overvejende sandsynligt er det dog ikke.